Thursday, April 9, 2015

ai pääsiäinen



Aika viuhahtaa täällä.

Huomaamattani olen ollut jo yli kuukauden täällä. Kai. En ole mitenkään oikeastaan laskenut.

Pääsiäinen tuli ja meni, joskin ei se varsinaisesti pääsiäiseltä tuntunut. En edes saanut yhtäkään suklaamunaa (suomalaista suklaata kylläkin, kiitos äiti!), mutta syötyä tuli.

Paljon.

Oli motellin omistajan tupaantuliaiset: uusi talo oli hulppea kaikkine torneineen, porealtaineen ja uima-altaineen, ja ruokaahan oli. Söin kirjaimellisesti usean päivän edestä grillimakkaroita, perunoita, salaattia, patonkia, lammasta, kanaa, pastaa, kakkua, leivoksia, jäätelöä, mehujäätä, suklaata ja ties mitä kaikkea. Vielä seuraavana päivänäkään ei ollut nälkä. Kävimme myös vihdoin testaamassa "pitsakirjaston" saksalaisen kaverini kanssa - juku, se oli just niin hyvää kuin kaikki kehuivat. Harry Potter -nörttinä meikäläisen pitsan nimi oli Deathly Hallows. Muutenkin paikka oli ihan mahdottoman söpö: istuimme vanhoilla bussinpenkeillä, hyllyt notkuivat vanhoja kirjoja, oli livepianisti ja tarjoilijoilla oli hassut silinterit. Sunnuntaikin meni syömiseksi, kun kävimme Taurangassa tutussa fish & chips -mestassa. Ja tiistaina pääsimme vihdoin pitämään pääsiäispäivällisemme, heh.

Vastapainoksi olen kyllä liikkunutkin. Kävelimme rantaa pitkin vuorelle, kipusimme ylös, ja juoksimme koko matkan takaisin. Se vei kaksi ja puoli tuntia, mutta oli sen arvoista. Vaikka sen jälkeen päättelinkin ansainneeni vähän suklaata ja feijoita (ei mitään hajua miten tuo sana taipuu suomen kielessä?)...

Mitä muuta? Olen oppinut, että paras tapa nauttia kuunpimennyksestä on juosta aamuyöllä alusvaatteisillaan lämpimään meriveteen. Olen myös oppinut, että irlantilainen pojat ovat juuri niin kovia oluenkittaajia kuin voi kuvitella. Ja oppinut, että paikallisen kirkon "pääsiäismatka" muistuttaa hieman kauhuelokuvaa (kokemus kuitenkin!).

Kävin myös fiilistelemässä Taurangan jazzfestivaaleja, ja tunnelma oli vähintäänkin rempseä. Ehkä Tauranga ei nyt sitten ole niin kamala kuin olen kuvitellut.

Olen ollut töissä, sen sijaan surffannut en ole lainkaan. Aallot ovat olleet täyttä räkää koko viikon, mutta nyt ne ovat parempaan päin - ehkä sitten tänään. Toivotaan. Kaipaan juuri surffauksen kaltaista meriterapiaa.

Tänään on ihastuttavan suunnitelmista vapaa päivä - harmaata ja sateisen näköistä joo, mutta ehkä se on sitten merkki, että vihdoin kuukauden jälkeen hommaisin kirjastokortin. (Asiasta kukkaruukkuun, sain ekan palkankin! Jipii. Olenkohan ansainnut taas lisää suklaata... Luultavasti.)

Palaillaan! On niin paljon kuvia (nämäkään kuvat eivät ihan täysin liity juuri tähän postaukseen) ja asiaa, mutta ei tarpeeksi aikaa ja sanoja.

My Easter mostly consisted of eating. My boss had a housewarming party, and we also went to this super cool restaurant called Pizza Library with my friend: we got a pizza called Deathly Hallows. Other than eating, I've also climbed up the Mount (again), swam in the sea in the middle of the night (the best thing to do during a lunar eclipse) and hung out at the National Jazz Festival. I haven't been able to surf in a while though, so hopefully the waves will get better soon!

No comments:

Post a Comment