Friday, February 6, 2015

life is better when you surf








Minulla on maailmassa useita lempiasioita. Yöuinnit, tähtitaivaan katselu, auringonlaskut, fiilis joogatunnin jälkeen - ja maallisia asioita, kuten suihkun jälkeen puhtaaseen sänkyyn sukeltaminen. Ja paljon muita. Mutta mikään lempiasia ei voi voittaa kaikkien lempijuttujen äitiä: merta.

Luultavasti siksi surffaaminen on niin mieletöntä. Aina se ei ole niin mahtavaa, kun aallot heittävät minne sattuu, putoat laudalta ja taistelet päästäksesi pinnalle, ihan vain jotta seuraava aalto voi taas pyyhkäistä ylitsesi... Tai kun rapu näykkäisee neljättä kertaa varpaasta. Muutenkin olen aika tapaturma-altis, ja olen onnistunut saamaan jos jonkinlaisia pikku haavoja ja ikäviä mustelmia. On myös aika väistämätöntä, että saa paljon vettä nenään, suuhun, korviin ja silmiin. Tällä hetkellä tuntuu, että pääkin on täynnä suolavettä ja kurkku on suorastaan kipeä kaikesta nieleksimästäni vedestä. Ei niin kovin kivaa. Niin kuin surffiopettaja sanoi: täytyy muistaa etten ole kala enkä voi hengittää veden alla.

Kaiken kaikkiaan on ollut kuitenkin kivaa. Välillä vähän pelottavaa ja turhauttavaa, mutta myös palkitsevaa: olen jopa oppinut kääntämään lautaa surffatessa, napannut muutaman "green waven" ja oppinut "kilpikonnapyörähdyksen" - eli suomeksi varmaan eskimokäännöksen. Tosin edelleenkään en pääse takaisin pinnalle kovin sulavasti. Totta puhuen yleensä myös lyön pääni surffilautaan ja vedän paljon vettä nenään. Mutta noin niin kuin teoriassa osaan. (Yleensä isot aallot vain pyyhkäisevät minut pois laudalta, ja minulta menee vähintään puoli tuntia, kun yritän meloa pois aallokosta.)

Surffislangissa tunnetaan sana "kook" tai "kuk", millä tarkoitetaan lähinnä täyttä surffi-idioottia. Eli jos näytät ja vaikutat täydeltä aloittelijalta tai muuten vain tyhmältä, surffarit nauravat ja pilkkaavat. Epäilemättä kuuluun tähän surffi-idioottien joukkoon, sillä aina ei vain suju. Yhtenä päivänä esimerkiksi märkäpukuni vetoketju oli hieman auennut, ja lahkeisiini ja hihoini kerääntyi pullottavat vesipallot (ei kai niitä oikein muuksikaan voi kutsua). Se oli aika säälittävän näköistä. Yhtä säälittävän näköistä oli varmaan myös, kun yritin nousta seisomaan surffilaudalla, mutta laudan hihna oli sotkeutunut jalkoihini ja kompastuin. Ja no, näitä kyllä riittää.

Elämä täällä surffimajassa on ollut muuten todella rentoa. Täällä talossa on vain minä, toinen kurssilainen ja kaksi surffiopettajaa. Joka päivä saa ihan mielettömän hyvää ruokaa (luultavasti minun pitäisi tuntea jonkinlaista häpeää siitä, miten paljon olen syönyt täällä) ja välillä olemme ajaneet myös muille rannoille hengaamaan. Lähinnä kuitenkin vain surffaamme, syömme ja oleskelemme. Olen joogannut, käynyt uimassa, ottanut liikaa kuvia auringonlaskuista, kirjoittanut, lukenut, maannut auringossa, ylipäätään vain rentounut. Ei ole ollenkaan hassumpaa, kun terassilta aukeaa näkymä merelle, kuulet koko ajan aaltojen pauhun ja muutenkin on vain uskomattoman kaunista. Kyllä tähän voisi tottua.

Toisaalta olen myös yrittänyt suunnitella, minne seuraavaksi menen. Onnekseni täällä on kanssani kiivi ja myös kanadalaiset surffiopettajat ovat reissanneet jo jonkin verran täällä, joten olen saanut hyviä vinkkejä. Jään tänne vielä perjantaihin asti, ja tiedän ehkä mitä teen sen jälkeen, mutta palataan siihen sitten myöhemmin.

Lisäys: tällä hetkellä olen hostellissa Kaitaiassa ja huomenna kutsuu taas uudet seikkailut, mutta kerron niistä ja tästä päivästä sitten myöhemmin. (Ja miksi oi miksi haaveeni siitä, että vihdoin pääsisin kunnon kuumaan suihkuun kaatuivat viiden minuutin jääkylmään ripotteluun, joka ei rohkaissut kaivamaan edes sampoopulloa esiin... No, ehkä vielä joskus.)

3 comments:

  1. Vitsit, itsellänikin ihan kamala kuumotus päästä Uuteen Seelantiin, ja nimenomaan moneksi kuukaudeksi! Mulla ois sulle satakymmenen kysymystä, mutta jos nyt vaan kysyisin muutaman näin alkuun, toivottavasto ehdit vastata!

    Lähditkö sinne yksin? Jos lähdit, niin onko tullut vaikeuksia joidenkin asioiden suhteen kun olet yksin?
    Onko sulla suunnitelmissa mennä töihin, ja jos on niin mistä ja miten aattelit hakea siellä töitä?
    Minkälaisella budjetilla olet liikenteessä, ja kuinka kauan aiot olla siellä maailman toisella puolen?

    Kiinnostuksella odotan sun tulevia postauksia, jo näiden kuvien katselu sai mut ihan täpinöihin!
    -Karoliina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tiedän tunteen! Siihen kuumeeseen ei auta muu kuin lähteä. Vastaan sulle paremmin myöhemmin, kun nyt en kerkeä:)

      Delete
    2. Sori, että kesti vastata, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan eikös:D

      Tosiaan, ihan yksin lähdin ja tähän mennessä on sujunut kivasti, aina saa apua jos vain tarvitsee ja on ollut helppoa tutustua uusiin ihmisiin:)
      Ja joo, on suunnitelmissa löytää töitä, mutta en vielä tiedä mistä. Mulla on NZ job search -jäsenyys ja muita sivuja joiden kautta löytää töitä, toki ihan paikan päältä voi löytää - sittenhän se näkee:D
      Budjetista en oikein osaa sanoa mitään: tällä hetkellä menen meiningillä niin-vähän-kuin-mahdollista, mutta en ole vielä ainakaan miettinyt mitään erityistä päivä- tai viikkobudjettia, koska en osaa hahmottaa, miten paljon rahaa todella menee. Kuitenkin kun on tarkoitus mennä töihinkin. Enivei, tänne tarvitsee teoriassa ainakin 2600 euroa tullessa, käytännössä kukaan ei sitä varmaan tsekkaa, ja itsellä on ihan mukavasti enemmän säästössä. Mutta mikään halpa maa tämä ei ole, todellakaan.. Voin vastata paremmin sitten kun osaan paremmin sanoa, nyt alkuun kun on mennyt vielä ekstrapaljon rahaa:D
      Ja tarkoitus ois olla reilut kuusi kuukautta täällä:)
      Sori sekavasta vastauksesta, on niin myöhä..:D Mutta tervetuloa seuraamaan, kiiros kommentista:)

      Delete