Friday, March 6, 2015

two days in a paradise



En edes tiedä, mistä aloittaa. Olen ehtinyt lähteä lammasfarmilta, viettää päivän Aucklandissa, päivän bussissa, muutaman päivän täydellisessä paratiisissa, ja pari päivää Taurangassa. (Tauranga ei tunnu ihan minun paikaltani, mutta palataan tämän hetkisiin seikkailuihin myöhemmin.)

Ihan rehellisesti, Hahei on luultavasti lempipaikkani Uudessa-Seelannissa tähän mennessä. Ehdin käydä viidellä eri rannalla, kaivaa itselleni kuumavesialtaan ja rakastua sympaattiseen pikkukaupunkiin täysin. Sohvasurffasin myös ensimmäistä kertaa, eikä se ollut yhtään hassumpaa. Itse asiassa surffi-isäntäni kokkasi mahtavaa ruokaa joka päivä, vei minut keinumaan rannalle (en aio valehdella: tärisin aika lailla joka kerta, kun piti hypätä kielekkeeltä köyteen), lainasi snorkkelia ja pyörää sekä vei kuutamokävelylle maorilinnoitukseen. Hauska fakta: tyyppi on omien sanojensa mukaan käynyt Suomessa lukemattomia kertoja, koska "on kiva mennä sinne, kun kovin moni ei mene". Itse asiassa sain häneltä jopa salmiakkia mukaani!

Lähellä oli lukuisia turistipaikkoja, kuten Cathedral Cove ja Hot Water Beach, joten olihan ne molemmat koettava (ja kuljettava nolosti selfietikku kourassa). Törmäsin jopa bussin kanssamatkustajaan Hot Water Beachillä, joten sain hengata tytön ja tämän kaverien kanssa - ikinä ei tiedä, mistä löytää kavereita (pätee myös siihen, miten pari päivää sitten sain hyvän kaverin bussin singaporelaisesta vierustoverista, ja eilen hengasin monta tuntia japanilaisen naisen kanssa sen jälkeen, kun hän tuli kysymään minulta neuvoa kartan kanssa).

Nämä pari päivää menivät todella nopeasti (ja rentouttavasti), enkä yhtään panisi pahitteeksi, jos voisin viettää enemmänkin aikaa siellä. Ehkä vielä palaan joku päivä!

Eipä tämän enempää asiaa: suomen kieli hieman tökkii tällä hetkellä.

I left the sheep farm about a week ago, and since then I've been to Auckland (again), Hahei (perfect paradise) and Tauranga (still here). Hahei has been my favorite place in New Zealand so far: there were heaps of beaches (including Cathedral Cove and Hot Water Beach) and my first-ever couchsurfing host was wonderful. I was so sad to leave Hahei, especially since Tauranga isn't really my cup of tea. But that's a whole new story.

2 comments:

  1. Onpa ihanan näköstä! Instagramissa on paljon tullut ihan sattumalta vastaan kuvia tuosta rannasta,missä on kalliossa tuollainen "tunneli".. se taitaa olla suosittu nähtävyys. :) Miten päädyit tuohon couchsurfingiin ja nimenomaiseen ihmiseen, netin kautta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toi paikka oli kyllä aivan uskomaton, suosittelen menemään jos tilaisuus tulee :) Joo toi Cathedral Cove on aika kuuluisa! Ja joo, oon kuullut paljon hyvää sohvasurffauksesta, ja nettisivun kautta voit etsiä hosteja ja näät myös heidän profiilit ja vieraiden ym. jättämät arvostelut, niin ei tarvi ihan sokkona mennä :)

      Delete